Afbeelding
Foto: Berber Braam

Podiumtechniekdag op 23 maart in De Lawei

Cultuur

Op 23 en 24 maart organiseert de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) de Podiumtechniekdagen. Op deze dag openen tal van theaters, technische bedrijven, gezelschappen en evenementenlocaties door het hele land hun deuren om toekomstige werknemers een unieke inkijk te geven in de wereld van de podiumtechniek, die anders juist zo achter de schermen werkt. Dit keer krijgt de podiumtechniek een plek in de spotlights. 

Op zaterdag 23 maart organiseert De Lawei in Drachten de Podiumtechniekdag. Krijg de kans om een kijkje te nemen op het toneel en bij de techniek van onze schouwburg. Ook kun je de opbouw van een voorstelling van dichtbij bekijken en zien hoe het instellen van theatermiddelen zoals licht en geluid werkt. Er zijn technici aanwezig die graag meer vertellen over hun vak. Ben je geïnteresseerd om een kijkje achter de schermen te nemen en wil je ervaren hoe het is om met video, licht, of geluid aan de slag te gaan? Bezoek dan op 23 maart tussen 12.00 en 17.00 uur Schouwburg De Lawei. 

Over de Podiumtechniekdagen 

De Podiumtechniekdagen is een landelijk evenement, waarbij zich al tientallen theaters, gezelschappen en technische theaterbedrijven hebben aangesloten en op 23 en 24 maart hun deuren openen. Op www.podiumtechniekdag.nl is een compleet overzicht te vinden van de deelnemende theaters en bedrijven en deze zijn ook terug te vinden op onze interactieve kaart.

Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 15 uur geleden
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 uur geleden
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop nieuw theaterseizoen De Lawei op 25 mei Cultuur 20 uur geleden
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 23 uur geleden
Na de 8 van Drachten kreeg Nick de smaak te pakken.
Nick loopt de marathon en zamelt geld in voor KWF Persoonlijke verhalen gisteren
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 17 mei, 08:00