Afbeelding
Foto: Fokke Alma

Concert Eeuwe Zijlstra (orgel) en Jan Vermaning (trompet) in Grote Kerk Drachten

Evenement

DRACHTEN - Organist Eeuwe Zijlstra en trompettist Jan Vermaning verzorgen op vrijdag 25 november een concert in de Grote Kerk in Drachten. Het concert begint om 20.00 uur. De entreeprijs is 8 euro.

Eeuwe Zijlstra heeft de opleidingen docerend musicus orgel (bachelor), uitvoerend musicus orgel (master) en kerkmuziek en koordirectie voltooid aan de conservatoria van Groningen, Alkmaar en Leeuwarden. Daarnaast volgde hij vele masterclasses. Zijlstra is organist in onder meer de Grote Kerk in Harlingen en in de Doopsgezinde kerk in Groningen. Ook is hij als organist werkzaam voor het Groninger Studenten Pastoraat in de Martinikerk en is hij de vaste bespeler van het orgel in de grote zaal van De Oosterpoort in Groningen.

Jan Vermaning studeerde trompet en orkestdirectie aan het conservatorium in Groningen. Hij is verbonden aan het Noord Nederlands Orkest. Met violiste Anita Jongerman heeft hij in 2007 het Nationaal Symfonisch Kamerorkest opgericht, waar hij sinds de oprichting chef-dirigent van is. Ook is hij initiator, artistiek leider en dirigent van het Frysk Blazers Ensemble en het Chamber Music Consort. Sinds 1996 organiseert hij onder de naam Op-Maat Cultuurpromotie en Impresariaat zeer uiteenlopende activiteiten op cultureel gebied.

Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 18 uur geleden
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 20 uur geleden
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop nieuw theaterseizoen De Lawei op 25 mei Cultuur 23 uur geleden
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 17 mei, 12:00
Na de 8 van Drachten kreeg Nick de smaak te pakken.
Nick loopt de marathon en zamelt geld in voor KWF Persoonlijke verhalen 17 mei, 10:00