Afbeelding
Foto: eigen beeld.

Openbaar Oliebollentoernooi jeu de boules in Drachten

Sport

DRACHTEN - Op donderdag 28 december 2023 is er een oliebollentoernooi op het veld van de Smallingerlandse Vereniging voor Pétanque aan de Sportlaan in Drachten. 

Deelnemers moeten zich uiterlijk om 13.30 uur bij de kantine melden. Het toernooi begint om 14.00 uur. De kosten zijn twee euro per persoon en je kunt je tot uiterlijk 21 december opgeven. Het veld is te vinden aan de Sportlaan te Drachten. 

De Smallingerlandse Vereniging voor Pétanque (SVP) is opgericht in 1983 en bestaat dus veertig jaar. Hun nieuwe speelvelden met clubhuis ‘ut Bûthús’ zijn te vinden aan de Sportlaan te Drachten, naast de korfbalhal. Ook wordt naast hun veld het nieuwe zwembad gebouwd. Er is ruime parkeergelegenheid aan de Sportlaan. Tegenover de politieacademie begint het pad dat naar de korfbalhal en naar het veld loopt. Meer informatie is op hun website te vinden: SVP – Smallingerlandse Vereniging voor Pétanque (svp-drachten.nl

Het Franse ‘jeu de boules’ betekent eigenlijk gewoon balspel. Al in de tijd van de Grieken en Romeinen waren balspellen populair. Bij de Smallingerlandse Vereniging voor Pétanque (afgekort SVP) spelen wij Pétanque. Een spel met metalen ballen en een klein houten balletje (de but). Dit spel wordt in Frankrijk het meest gespeeld, zowel op dorpspleinen, op de camping, als in (internationale) sportcompetities met geldprijzen. Bij ons spelen veel mensen voor de lol, maar er zijn ook leden die meedoen aan wedstrijden.

Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 58 minuten geleden
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 19 uur geleden
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 21 uur geleden
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop nieuw theaterseizoen De Lawei op 25 mei Cultuur gisteren
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 17 mei, 12:00