Afbeelding
Foto: Martijn van der Veen

Zana Udo uit Oranjewoud gekroond tot Miss Beauty of Friesland 2024

Algemeen

FRIESLAND - Zana Udo, 21 jaar oud en afkomstig uit Oranjewoud, heeft afgelopen zaterdag de prestigieuze titel van Miss Beauty of Friesland 2024 op haar naam geschreven. Deze overwinning verzekert haar van een plek in de finale van de Miss Beauty of the Netherlands verkiezing op 4 juli 2024.

Met haar eerdere succes als Miss Teen of Friesland 2021/2022 en een plaats in de top 5 van de nationale verkiezingen op zak, zet Zana haar missie voort om Friesland op nationaal niveau te vertegenwoordigen en te promoten.

De Miss Beauty of the Netherlands verkiezing staat open voor jonge vrouwen uit Nederland, gericht op het uitdagen van de deelnemers om hun grenzen te verleggen en voluit te leven. Voor Zana is deze competitie meer dan een schoonheidswedstrijd; het is een kans om het veelzijdige talent van Friesland te tonen.

In de aanloop naar de grote finale ondergaan de deelnemers een intensief voorbereidingsprogramma, inclusief fotoshoots, teambuilding, sportlessen, en trainingen in spreken en catwalklopen, evenals twee reisweken met een week in Frankrijk.

Een belangrijk onderdeel van de Miss Beauty verkiezing is het goede doel. Zana, die tijdens de Miss Beauty of Friesland finale opnieuw de titel Miss Charity won voor haar inzamelingsacties voor de Linda Foundation, zet haar inzet voort. Samen met Alyssa Grendel (15 jaar) uit Harlingen die tot Miss Teen of Friesland 2024 is gekroond, organiseert zij de komende periode ludieke acties om nog meer geld in te zamelen voor gezinnen in financiële nood.

Supporters kunnen binnenkort bijdragen aan het goede doel door te doneren via de actiepagina van Zana, die spoedig online zal zijn.

De Miss Beauty of the Netherlands is dé missverkiezing van Nederland, waarbij uit elke provincie een Miss deelneemt. Het is een podium voor jonge vrouwen die willen schitteren en in het bezit zijn van een Nederlands paspoort.

Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 50 minuten geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 12 uur geleden
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 14 uur geleden
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 16 uur geleden
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 20 uur geleden
Afbeelding
Voorkom conflicten, zorg voor een stevig juridisch fundament van je (online) business! Zakelijk nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Één instrument voor draagkracht en draaglast in Fryslân Wonen 16 mei, 18:00
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 16 mei, 15:00