Afbeelding
Foto: Pexels

Activiteiten die je deze lente en zomer weer kunt oppakken

Algemeen

FRIESLAND - Met de lente in volle bloei en de zomer in het vooruitzicht, is het de perfecte tijd om jezelf te verliezen in nieuwe hobby’s en oude favorieten weer op te pakken. Nu we steeds vaker van het zonnetje kunnen genieten is het tijd om er wat vaker op uit te gaan, in de tuin te ploeteren en buitenactiviteiten op te pakken. 

Tuinieren 

Nu het steeds warmer wordt, is het de perfecte tijd om je groene vingers te laten werken. Of je nou een moestuin wilt beginnen, bloemen wilt planten of gewoon je tuin opfrist, de mogelijkheden zijn eindeloos.  

Fotografie 

Nu er wat meer kleur tevoorschijn komt, kun je dit perfect gebruiken tijdens het fotograferen. Ga naar buiten en leg de prachtige landschappen en de bloeiende natuur vast met je camera. Experimenteer met verschillende technieken om unieke en artistieke foto’s te maken. 

Hier leer je nog meer over het maken van een unieke foto. 

Geocaching 

Ga op een moderne schattenjacht met geocaching. Hierbij gebruik je GPS-technologie om verborgen caches te vinden. Dit is een leuke en avontuurlijke manier om nieuwe plekken te ontdekken in jouw omgeving. 

Hier leer je hoe je een goede start kunt maken met geocachen. 

Happy stones 

Wellicht ben je ze een keer tegengekomen: beschilderde steentjes. De kleurrijke stenen zijn bedoeld om iemand een ‘’happy’’ gevoel te geven. Je hoort ze dan ook mee te nemen en op een andere plek terug te leggen zodat ze op verschillende plekken verschijnen. Met dit mooie weer kun je tijdens je wandeling op zoek gaan naar de happy stones en misschien  zelf wel een paar maken!  

Openluchtmuseum 

In april gaan de deuren van veel openluchtmusea weer open. Geniet niet alleen van een lekkere wandeling, maar ook van alles wat er te zien is. Friesland heeft meerdere mooie musea die je kunt bezoeken tijdens de lange lente dagen. 

Eropuit met de fiets 

Ga op avontuur en fiets een nieuwe route. Friesland beschikt over mooie landschappen die je van dichtbij kunt ontdekken op de fiets. Zo ben je ook lekker bezig in de buitenlucht! 

Hier vind je alle fietsroutes in Friesland.

Kinderboerderij 

Een bezoek aan de kinderboerderij blijft leuk voor alle leeftijden. Een bezoek aan de kinderboerderij is een leuke en leerzame ervaring voor het hele gezin, waarbij kinderen in contact komen met dieren, de natuur ontdekken en meer leren over het boerenleven. Bij kinderboerderij De Naturij is bijvoorbeeld genoeg te beleven. Hier kun je je ook uitleven in de grote speeltuin of het speelbos. 

Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 13 uur geleden
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 15 uur geleden
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 16 uur geleden
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 21 uur geleden
Afbeelding
Voorkom conflicten, zorg voor een stevig juridisch fundament van je (online) business! Zakelijk nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Één instrument voor draagkracht en draaglast in Fryslân Wonen 16 mei, 18:00
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 16 mei, 15:00